Suzuki SX4 S-Cross anmeldelse: Er det verdt å vurdere?

Innledning

Suzuki SX4 S-Cross er Suzukis forsøk på å gjøre et seriøst spill i det konkurrerende crossover-markedet. Med en arv innen SUV-produksjon har Suzuki et solid fundament, men deres originale SX4-modell, som var før Nissan Qashqai, klarte aldri å gjøre en betydelig innvirkning. SX4 S-Cross har imidlertid som mål å endre det ved å tilby mer plass, bedre teknologi og et familievennlig design. Men skiller den seg ut i et overfylt felt? La oss undersøke om det er verdt å vurdere for ditt neste crossover-kjøp.

Design og størrelse: En ny tilnærming

SX4 S-Cross er større og mer raffinert enn forgjengeren, med et design skreddersydd for å møte kravene til det moderne crossover-markedet. Kjøretøyet har nå en mer omfattende tilstedeværelse, men det generelle utseendet er fortsatt kompakt nok til å beholde det praktiske som familier trenger. Suzuki har laget denne modellen fra grunnen av, og tar avstand fra forrige versjons partnerskap med Fiat, noe som åpner for et mer sammenhengende designspråk.
Selv om den ikke helt skiller seg ut visuelt som Nissan Qashqai, tilbyr SX4 S-Cross en mer diskré eleganse. De slanke linjene, store frontlyktene og den solide frontgrillen gir den en følelse av holdbarhet og styrke. Den virkelige fordelen her er størrelsen: SX4 S-Cross er større, og gir familier den plassen de trenger uten å begi seg ut på full SUV-territorium. Denne ekstra størrelsen hjelper til med å skille SX4 S-Cross fra mindre rivaler som Ford EcoSport og Vauxhall Mokka.

Ytelse: Bygget for komfort, ikke sport

I motsetning til enkelte crossovere som prøver å kombinere sportslighet med praktisk, fokuserer SX4 S-Cross mer på komfort og hverdagsbruk. Suzuki vet hvordan man lager sporty biler – se ikke lenger enn til Swift Sport – men de forstår også at ikke alle sjåfører trenger et kjøretøy med høy ytelse for den daglige skolekjøringen.
SX4 S-Cross tilbys med to motoralternativer: en 1,6-liters bensin og en 1,6-liters diesel. Begge motorene yter 120 HK, men dieselen gir mye mer dreiemoment—320 Nm sammenlignet med bensinens 156 Nm. Denne ekstra trekkkraften gjør dieselversjonen mer egnet for tauing og langkjøring. Det er også verdt å merke seg at dieselvarianten oppnår bedre drivstoffeffektivitet, med opptil 67,2 miles per gallon på kombinert syklus.
For sjåfører som ikke trenger ekstra dreiemoment eller effektivitet, er bensinmotoren et rimeligere alternativ. Den yter rimelig bra, og akselererer fra 0 til 60 mph på 11 sekunder, et sekund raskere enn dieselmodellen. Men hvis du planlegger å taue eller ofte kjøre under mer utfordrende forhold, vil dieselens ekstra grynt komme godt med.

Håndtering og kjørekomfort

Kjørekomforten i SX4 S-Cross er der denne crossoveren skinner. Suzuki har konstruert denne modellen for å være mer egnet for by- og familiekjøring i stedet for terrengeventyr. Fjæringen er myk og absorberer ujevnt veidekke med letthet, selv om den ikke helt matcher den myke kjørekvaliteten til den klasseledende Nissan Qashqai. Avveiningen er imidlertid at SX4 S-Cross gir bedre kroppskontroll på svingete veier, noe som gir sjåførene mer selvtillit i håndteringen.
Hvis du velger AllGrip firehjulsdrift, får du et kjøretøy som er i stand til å håndtere tøffere veiforhold. AllGrip-systemet tilbyr fire moduser: Auto, Sport, Snow og Lock. Mesteparten av tiden vil bilen operere i forhjulsdrift med mindre den oppdager tap av veigrep, i så fall er bakhjulene koblet inn. Sport-modusen skjerper håndteringen ved å lede mer dreiemoment til bakhjulene, noe som gjør kjøretøyet mer responsivt på svingete veier.

Interiør: Romslig og praktisk

Gå inn i SX4 S-Cross, og du vil finne en hytte designet med tanke på familier. Interiøret skriker kanskje ikke luksus, men det er funksjonelt og godt satt sammen. Suzuki har forbedret kvaliteten på materialene som brukes, selv om noen plaster fortsatt føles litt vanskelige å ta på. Blåringede skiver og sølvdekor bidrar til å løfte den generelle stemningen.
SX4 S-Cross tilbyr rikelig med plass til både for- og bakpassasjerer, med god ben- og takhøyde. Bak kan to voksne komfortabelt sitte på lange turer, og bakerste benken har plass til tre i klem. Suzuki har også lagt til praktiske detaljer som flaskeholdere i hver dør og et stort hanskerom.
Bagasjerommet er konkurransedyktig, med 430 liter tilgjengelig, utvidet til 875 liter med nedfelte bakseter. Det justerbare bagasjerommet er en fin touch, noe som gir et flatt lasterom, noe som gjør lasting av klumpete gjenstander lettere.

Drivstofføkonomi og driftskostnader

Suzuki SX4 S-Cross tilbyr konkurransedyktig drivstofføkonomi på tvers av både bensin- og dieselmotorene. Dieselversjonen er den mer effektive av de to, og leverer 67,2 miles per gallon på kombinert syklus og slipper ut bare 110 gram CO2 per kilometer. Hvis du velger bensinversjonen, kan du fortsatt oppnå imponerende 51,3 miles per gallon, noe som gjør SX4 S-Cross til et av de mer drivstoffeffektive alternativene i crossover-markedet.
De firehjulsdrevne versjonene av bilen er litt mindre effektive, men innvirkningen på drivstofføkonomien er minimal. For eksempel oppnår dieselmodellen AllGrip 64,2 miles per gallon, som fortsatt er utmerket for et kjøretøy i denne klassen.

Pris og verdi for pengene

Suzuki har priset SX4 S-Cross konkurransedyktig, med priser som varierer fra £15.000 til £24.000, avhengig av modell og alternativer som er valgt. Denne prisen plasserer SX4 S-Cross i den rimeligere enden av crossover-spekteret, noe som gjør den til et attraktivt alternativ for familier som leter etter et romslig, effektivt kjøretøy uten å tømme banken.
Sammenlignet med rivaler som Nissan Qashqai, Mazda CX-5 og Ford Kuga, tilbyr SX4 S-Cross tilsvarende plass og praktisk til en lavere pris. Inkluderingen av funksjoner som AllGrip firehjulsdrift, et panoramasoltak og et infotainmentsystem med satellittnavigasjon gjør SX4 S-Cross utmerket valuta for pengene.

Konklusjon: Et smart valg for familier

Suzuki SX4 S-Cross er kanskje ikke den mest prangende crossoveren på markedet, men den utmerker seg der den betyr mest. Den tilbyr et romslig og praktisk interiør, solid drivstoffeffektivitet og en komfortabel kjøring. Selv om den kanskje ikke har samme merkegjenkjenning som noen av konkurrentene, leverer den nesten alt du vil ha i en familiebil, og til en lavere pris.
Etter å ha opplevd SX4 S-Cross selv, fant jeg ut at den holder seg mot mer populære modeller som Qashqai. Jeg oppdaget også at andre som har drevet den deler lignende positive erfaringer. Hvis du er interessert i å se en fullstendig anmeldelse, sjekk ut denne videoen: Suzuki SX4 S-Cross Full Review .

Similar Posts