The Local Motors Rally Fighter: un cotxe esportiu fora de carretera ridícul

Introducció

El Local Motors Rally Fighter no s’assembla a cap altra cosa a la carretera actual. És una combinació de dos mons de l’automòbil completament diferents: la robustesa d’un tot terreny i el rendiment d’un cotxe esportiu. Impulsada per un motor Chevy Corvette V8, aquesta bèstia ofereix tracció posterior i suspensió de llarg recorregut, el que el converteix en el cotxe esportiu tot terreny definitiu. Amb el seu disseny agressiu, la seva postura elevada i la seva peculiar història, el Rally Fighter destaca com un dels vehicles més singulars mai produïts.
En aquest article, us explicaré les fascinants peculiaritats, característiques i experiència de conducció del Local Motors Rally Fighter i explicaré per què és una màquina realment única.

Què és el Local Motors Rally Fighter?

Si no esteu familiaritzat amb el Rally Fighter, probablement us preguntareu què és exactament aquest vehicle. Construït entre 2010 i 2015 per Local Motors, una empresa amb seu a Arizona, el Rally Fighter va ser dissenyat per ser un cotxe esportiu tot terreny: un corredor del desert d’alta velocitat en lloc d’un rastrejador tècnic de roques. El cotxe és de tracció posterior i està construït per anar a la deriva per dunes de sorra i trencar senders del desert amb facilitat.
El que fa que el Rally Fighter sigui encara més interessant és com es va muntar. L’empresa va convidar els compradors a venir a la seva fàbrica i ajudar a construir el seu propi cotxe, convertint-lo bàsicament en un cotxe equip. Això va permetre que el vehicle es matriculés als 50 estats, inclosa Califòrnia, on les normes de seguretat i d’emissions són notòriament estrictes. La participació del client en el procés de construcció també s’ha afegit a l’atractiu únic del cotxe.

Personalització i baix volum de producció

Amb una producció de només uns 100 vehicles, el Rally Fighter és extremadament rar. Cada cotxe es pot personalitzar molt per adaptar-se a les necessitats i desitjos específics del comprador. Tot i que tots els Rally Fighters comparteixen el mateix disseny bàsic, els compradors tenien l’opció de triar entre diferents motors i configuracions de rendiment. La majoria dels models venien amb el motor LS3 V8 del C6 Corvette, però els compradors podien optar per la sobrealimentació o la sobrealimentació per augmentar encara més el rendiment.
Un fet interessant és que el Rally Fighter fins i tot va arribar a la franquícia de pel·lícules Fast and Furious. Per a la pel·lícula, es van construir uns quants models amb tracció a les quatre rodes, però la majoria de Rally Fighters, com aquest, eren tracció posterior per mantenir el cotxe lleuger i fidel a les seves arrels fora de carretera i a la deriva.

Un disseny distintiu i col·lectiu

L’aspecte del Rally Fighter és tan únic com el seu procés de construcció. El disseny va ser col·lectiu, el que significa que Local Motors va obrir un concurs perquè la gent enviés les seves idees sobre com hauria de ser aquest cotxe esportiu tot terreny. Milers de presentacions van arribar, i el disseny guanyador va ser presentat per un home anomenat Sangho Kim de Pasadena, Califòrnia.
El resultat és un estil de carrosseria sorprenent i agressiu que equilibra perfectament l’esplendor dels cotxes esportius amb la duresa tot terreny. Una de les parts més interessants del disseny del cotxe és que la signatura de Kim apareix al vehicle, commemorant el seu disseny guanyador. Tot i que l’aspecte general del cotxe és uniforme en tots els models, diversos components, com ara els miralls, reflectors i llums posteriors, es van prestar a altres fabricants per reduir els costos. Per exemple, els miralls laterals són d’un Dodge Challenger i els llums posteriors provenen d’un Honda Civic coupé.

Capacitats i rendiment fora de carretera

Malgrat el seu ADN de cotxe esportiu, el Rally Fighter està dissenyat per a un rendiment fora de carretera seriós. Ve amb una suspensió de recorregut llarg (16 polzades a la part davantera i 20 polzades a la part posterior), la qual cosa la fa ideal per afrontar terrenys accidentats a gran velocitat. Amb la seva posició aixecada i els seus components de suspensió King massius, el Rally Fighter és més que capaç d’afrontar reptes tot terreny.
Una de les característiques més interessants és que el motor no està en la posició habitual. En canvi, s’empeny darrere de l’eix davanter, convertint el Rally Fighter en un vehicle de motor central davanter. Aquesta col·locació ajuda a la distribució del pes, sobretot perquè el motor està desplaçat cap al costat del passatger per equilibrar el pes del conductor. Amb el conductor al seu lloc, el Rally Fighter aconsegueix una distribució de pes gairebé perfecta.

Característiques i peculiaritats interiors

Entra al Rally Fighter i notaràs una barreja de disseny pràctic tot terreny i sorprenents característiques de luxe. Tot i que es tracta d’un vehicle tot terreny, ve amb alçavidres elèctrics, seients elèctrics, aire condicionat i fins i tot una càmera de seguretat. La cabina se sent més còmoda del que podríeu esperar d’una màquina tan robusta.
Un detall peculiar és l’ús de peces d’altres vehicles a l’interior. Per exemple, les manetes de les portes i la columna de direcció provenen dels models Honda i Ford, respectivament. Aquesta mescla de peces va ser una altra manera en què Local Motors va mantenir els costos baixos mantenint els estàndards reguladors. Malgrat aquests components prestats, l’interior encara sembla especial, amb tocs de disseny específics de Rally Fighter com icones de botons personalitzades que presenten la silueta del cotxe.
Un dels elements més sorprenents del Rally Fighter és que té seients posteriors. Sí, malgrat el seu exterior agressiu tot terreny, hi ha dos seients posteriors petits aptes per a nens o càrrega addicional. Tanmateix, si opteu per la barra d’arnès de carreres opcional, com en aquest model en concret, els seients posteriors es tornen pràcticament inutilitzables. Tot i així, tenir seients posteriors en un cotxe esportiu tot terreny és una característica rara i peculiar que afegeix l’encant del vehicle.

Conduint el Rally Fighter

Conduir el Rally Fighter és una experiència diferent a cap altra. És ràpid, potent i sorprenentment àgil per a un vehicle tan gran i elevat. El motor LS3 V8 cobra vida amb autoritat, proporcionant una potència més que suficient per afrontar tant els camins fora de carretera com les autopistes. Malgrat la seva suspensió tot terreny, el Rally Fighter se sent estable a la carretera i la direcció és ràpida i sensible, més semblant a un cotxe esportiu del que podríeu esperar.
Tota fora de la carretera, el Rally Fighter realment brilla. Amb la seva gran distància al terra i la seva suspensió de llarg recorregut, el cotxe pot lliscar sobre terrenys accidentats amb facilitat. Se sent com un corredor del desert dissenyat per conquerir dunes i camins de terra, i la configuració de tracció posterior el fa perfecte per anar a la deriva per sorra i grava.

Conclusió: un cotxe esportiu fora de carretera realment únic

El Local Motors Rally Fighter és un vehicle rar, emocionant i totalment únic. Combinant la potència d’un Corvette amb la destresa tot terreny d’un corredor del desert, és realment en una classe pròpia. Amb només uns 100 fets, cada Rally Fighter és una peça d’art de l’automòbil personalitzada. Les seves peculiaritats, característiques i disseny inconfusible el converteixen en un cotxe que destaca allà on vagi.
Fa poc vaig descobrir algú que va tenir una experiència similar amb el Rally Fighter, i la seva història em va inspirar molt. Si estàs interessat en aprendre més sobre aquest fascinant vehicle, mireu el seu vídeo aquí: The Local Motors Rally Fighter és un cotxe esportiu tot terreny ridícul.

Entrada similar