El BYD Han: explorant la berlina elèctrica de luxe de la Xina amb característiques increïbles

Introducció

El BYD Han és un sedan de luxe de mida mitjana totalment elèctric del fabricant d’automòbils xinès BYD. Pot ser que no estigui disponible a Amèrica del Nord, però aquest cotxe està ple de tantes característiques i peculiaritats úniques que és difícil ignorar. Competint amb sedans de luxe com l’Audi A6, Mercedes-Benz E-Class i Lexus ES, el BYD Han representa la resposta de la Xina a la creixent demanda de vehicles elèctrics de luxe.
Avui us explicaré el fascinant disseny, les peculiaritats i les característiques del BYD Han i exploraré per què aquest cotxe està captant caps, encara que no es ven als EUA.

Un èxit global

El BYD Han es ven a tot el món, principalment a la Xina, però també a Europa, Àsia i parts d’Amèrica Llatina i del Sud. Amb prop de 200.000 unitats venudes a tot el món l’any passat, el Han ha demostrat ser una opció popular entre els entusiastes dels vehicles elèctrics (EV). Tanmateix, actualment no està disponible a Amèrica del Nord i, segons BYD, no hi ha plans per introduir-lo aquí. Tot i així, val la pena examinar què està experimentant la resta del món amb aquesta peculiar berlina de luxe.
Una de les primeres coses que la gent pregunta sobre qualsevol vehicle elèctric és la seva potència i velocitat. El BYD Han està disponible en diverses configuracions de rendiment, que van des d’una versió modesta de 220 cavalls de potència amb tracció davantera fins a un potent model de 520 cavalls de potència i tracció total. El que és fascinant és com BYD etiqueta aquests nivells de rendiment. En lloc d’utilitzar noms o números tradicionals, BYD imprimeix l’hora 0-60 directament a la part posterior del cotxe. Per tant, un BYD Han 3.9s significa que el cotxe pot passar de 0 a 60 en 3,9 segons. És un enfocament únic, abandonant les insígnies o els noms típics a favor de l’hora d’actuació que es mostri amb valentia.

Exterior: peculiar i ple de sorpreses

L’estil exterior del BYD Han es descriu millor com a limitat o fins i tot genèric a primera vista. No destaca immediatament com alguns dels seus competidors, però hi ha detalls ocults que fan especial aquesta berlina. Per exemple, BYD no només va posar el logotip de la seva marca a la part posterior del cotxe, sinó que va anar amb un eslògan complet “Construeix els teus somnis”, escrit amb lletres grans al maleter. És una declaració atrevida i optimista que pot recordar un adhesiu de para-xocs, però en realitat és el nom de l’empresa.
Pel que fa a la pràctica, el BYD Han també presenta tocs moderns com les nanses de les portes desplegables, que milloren l’aerodinàmica i li donen un aspecte més elegant. I si us pregunteu pel seu rendiment en frenades, ve equipat amb frens Brembo, un nom molt respectat en sistemes de frenada d’alt rendiment.

Interior: el luxe i la tecnologia

Entrar al BYD Han és on es produeix la veritable màgia. L’interior és sorprenentment luxós, amb materials de primera qualitat com pell cosida, superfícies suaus al tacte i un disseny que se sent competitiu amb Audi i Mercedes. Està clar que BYD s’ha pres el temps per assegurar-se que el Han no se sent com un EV econòmic. De fet, és possible que us sorprengui el luxe que és, sobretot tenint en compte les associacions sovint negatives amb els cotxes xinesos.
Una de les característiques més destacades de l’interior és la gran pantalla central d’informació d’entreteniment. A diferència de la majoria dels cotxes on heu de triar entre una orientació vertical o horitzontal, la pantalla de Han gira, permetent-vos seleccionar el disseny que preferiu. Amb només prémer un botó al volant o a la pantalla, podeu canviar entre les pantalles verticals i horitzontals. És una solució intel·ligent a un debat comú entre els entusiastes de la tecnologia i els propietaris d’automòbils.
El sistema d’informació i entreteniment en si està ple de funcions úniques, però potser el més inusual és l’aplicació de karaoke integrada. Sí, heu llegit bé: el BYD Han ve amb un micròfon de karaoke emmagatzemat a la consola central. Els passatgers poden cantar les seves cançons preferides mentre el sistema d’àudio del cotxe proporciona la banda sonora. No és només un cotxe; és un centre d’entreteniment.

Aspectes tecnològics: càmeres, karaoke i més

Les peculiaritats no s’aturen al karaoke. El BYD Han també té una funció de càmera que us permet fer fotos o gravar vídeos mentre conduïu. És com tenir una càmera de tauler integrada, però amb una funcionalitat afegida. Fins i tot hi ha un interruptor per girar la càmera cap a l’interior del cotxe, de manera que us podeu gravar mentre conduïu o, més probablement, mentre feu els vostres favorits de karaoke.
I si la privadesa és una preocupació, hi ha una petita porta corredissa per cobrir la càmera orientada a l’interior. És un toc reflexiu que demostra que BYD entén l’equilibri entre oferir tecnologia d’avantguarda i garantir la comoditat del client.
Una altra característica divertida és la possibilitat d’ajustar la il·luminació ambiental per pulsar en sincronia amb la teva música. A la nit, la il·luminació interior ballarà al ritme, creant un ambient animat a l’interior del cotxe. És només una de les moltes maneres en què BYD ha infusionat diversió en el que d’altra manera podria ser una berlina de luxe estàndard.

Experiència de conducció: comoditat sobre rendiment

Quan es tracta de conduir el BYD Han, l’experiència és més sobre comoditat que esportivitat. En el mode esportiu, l’acceleració del Han és ràpida i contundent, arribant a 0-60 en menys de 4 segons en el model de màxima especificació. Però en els modes de conducció habituals, se sent suau i compost, ideal per als desplaçaments diaris o viatges llargs.
La suspensió és compatible, proporcionant un viatge còmode fins i tot per carreteres accidentades. Tanmateix, la manipulació és on el BYD Han mostra les seves limitacions. La direcció no té la precisió que trobaríeu en un BMW o un Mercedes, i hi ha un gir notable de les rodes durant una acceleració forta. Sembla centrar-se més en el luxe i la tecnologia que no pas en la dinàmica de conducció, cosa que pot adaptar-se al mercat previst a la Xina, on molts propietaris tenen xofer en lloc de conduir ells mateixos.

Confort i tecnologia del seient del darrere

El seient posterior del BYD Han està dissenyat tenint en compte el luxe. Els seients regulables elèctricament són estàndard a la part posterior, una característica que no trobareu sovint en sedans d’aquesta mida. També hi ha un control per al seient del passatger davanter, que permet als passatgers del darrere moure’l cap endavant per obtenir més espai per a les cames, una característica habitual dels cotxes amb xofer.
Al recolzabraços central posterior, una pantalla plegable proporciona controls per a la configuració del clima, els mitjans i fins i tot la il·luminació ambiental. És una manera intel·ligent de donar als passatgers del darrere control sobre el seu entorn, reforçant la idea que el Han és un cotxe construït per a la comoditat i la comoditat.

Conclusió: un EV de luxe fascinant

El BYD Han és un exemple fascinant de fins on han arribat els fabricants d’automòbils xinesos. Des de les seves peculiars característiques com la pantalla d’entreteniment giratòria i el micròfon de karaoke fins al seu interior genuïnament luxós, aquest cotxe demostra que BYD és capaç de produir un sedan elèctric de classe mundial. Tot i que potser no és tan divertit conduir com alguns dels seus rivals europeus, el BYD Han brilla en termes de comoditat, tecnologia i característiques úniques.
Recentment em vaig trobar amb algú que va compartir una experiència similar conduint un BYD Han i em va inspirar realment la seva visió del cotxe. Si teniu curiositat per veure’n més, us recomano que mireu aquest vídeo: The BYD Han Is China’s Ultra -Presa peculiar d’una berlina de luxe.

Entrada similar