Suzuki Swift 2005-2010 | Revisió en profunditat: un cotxe compacte amb gran atractiu!

Introducció

El Suzuki Swift, llançat el 2005, va marcar un punt d’inflexió per a Suzuki en el competitiu sector dels supermini. Amb el seu disseny elegant, preus decents i rendiment robust, el Swift s’ha guanyat una gran reputació com a cotxe compacte que és divertit de conduir i fàcil de portar. Si esteu pensant en un cotxe petit fiable i ben construït que destaqui, aquesta revisió us ajudarà a decidir si el Suzuki Swift del 2005 al 2010 és l’opció adequada per a vosaltres.

Disseny exterior: gruixut i elegant

Un dels aspectes més destacats del Suzuki Swift és el seu disseny característic i gruixut. La posició àmplia del cotxe, la gran presa d’aire davantera i la marcada línia del capó li donen un aspecte esportiu i plantat. No es tracta només d’un vehicle pràctic, sinó d’un cotxe que estaries orgullós de conduir per la ciutat. Els grans fars, el vidre envoltant i l’efecte hivernacle flotant creat pels pilars negres milloren el seu atractiu modern, fent-lo destacar dels seus competidors.
A la part posterior, el disseny segueix sent igual de atrevit. El sostre es fon en un spoiler integrat i les caixes gruixudes donen al cotxe un acabat musculós. És un cotxe petit que aconsegueix incorporar molta presència al seu marc compacte, demostrant que els superminis poden semblar divertits i dinàmics.

Disposició interior i comoditat

Entra al Swift i trobaràs una cabina ben dissenyada que et sembla més espaiosa del que podries esperar. Suzuki ha utilitzat una distància entre eixos llarga i un disseny de motor compacte per maximitzar l’espai interior, fent del Swift un dels cotxes més amples de la seva classe. Els passatgers davanters gaudeixen d’un ampli espai i, tot i que els seients posteriors no són tan generosos, són còmodes per a viatges curts.
El quadre de comandament està dissenyat amb un disseny net i modern. Una de les característiques més destacades és el tauler d’instruments de tres cercles, que inclou un comptador de revolucions amb el zero situat a la part inferior, igual que les motocicletes de Suzuki. Això afegeix un toc esportiu a l’experiència de conducció. El sistema estèreo està ben integrat a la consola central i els controls es col·loquen convenientment al volant per facilitar-ne l’ús.
Tot i que el Swift ofereix un espai d’arrencada decent, amb 213 litres, no és tan espaiós com alguns competidors com l’Honda Jazz. Tanmateix, els seients posteriors es pleguen cap endavant per ampliar la zona de càrrega, donant-vos més flexibilitat per a articles més grans. També hi ha diversos espais d’emmagatzematge pràctics a tota la cabina, inclosos tres portavasos, un calaix sota el seient del passatger davanter i un ganxo al maleter.

Rendiment i maneig

Un dels punts de venda més forts del Suzuki Swift és el seu maneig agut i el seu caràcter divertit de conduir. Tant si estàs navegant pels carrers de la ciutat com si abordes les sinuoses carreteres rurals, el Swift se sent sensible i àgil. La direcció és ràpida i lleugera, la qual cosa la fa perfecta per a la conducció urbana, mentre que la palanca de canvis de recorregut curt millora l’experiència de conducció.
A la carretera oberta, el Swift continua impressionant. Hi ha molta adherència i la mida compacta del cotxe li permet girar amb confiança. Tot i que potser no té el motor més potent de la seva classe, el maneig àgil del Swift fa que sigui un plaer conduir.

Opcions del motor i eficiència

El Swift ve amb una gamma de motors que satisfan les diferents necessitats de conducció. Les opcions de gasolina inclouen un motor d’1,3 litres que ofereix 91 cavalls de potència i un motor d’1,5 litres que produeix 100 cavalls de potència. Per a aquells que busquen una major eficiència de combustible, hi ha un motor dièsel DDIS d’1,3 litres amb 64 ​​cavalls de potència.
Pel que fa a l’economia de combustible, el model de gasolina d’1,5 litres ofereix un consum combinat de combustible d’uns 43,5 milles per galó, que és respectable però no líder en la seva categoria. La versió dièsel, però, brilla en aquest departament, amb una xifra combinada de més de 60 milles per galó i emissions de CO2 de només 119 grams per quilòmetre, exempta de la taxa de congestió de Londres i situant-la en una franja fiscal més baixa.

Pràctica i característiques

La pràctica del Swift s’estén més enllà de les seves capacitats de conducció. És un cotxe ben equipat que ofereix una gran relació qualitat-preu, especialment per a aquells que avui busquen models usats. L’equipament estàndard de tota la gamma inclou alçavidres elèctrics, aire condicionat amb climatització, ABS amb distribució electrònica de frens i un CD estèreo compatible amb MP3. També trobareu llums antiboira davanters, llantes d’aliatge i retrovisors elèctrics a la majoria dels models, cosa que afegeix a l’atractiu general.
Per als conductors que aprecien la comoditat, Suzuki ha inclòs seients regulables en alçada i controls al volant en tots els models. La pantalla d’informació muntada al centre proporciona dades útils, com ara el consum de combustible i la temperatura exterior, assegurant-vos que us mantingueu informat durant els vostres viatges.

Costos de funcionament

Un dels motius pels quals el Swift s’ha mantingut popular és els seus costos de funcionament relativament baixos. La versió de gasolina d’1,3 litres és la més barata d’executar, amb un cost estimat d’uns 30 cèntims per milla, tenint en compte factors com l’amortització, l’assegurança i el servei. Fins i tot el model d’1,5 litres segueix sent competitiu pel que fa a l’eficiència del combustible.
Per a aquells que es concentren a minimitzar la seva petjada de carboni, la versió dièsel d’1,3 litres és la millor aposta. Les seves baixes emissions el situen en un rang fiscal favorable i, amb una excel·lent economia de combustible, és perfecte per als conductors que recorren molts quilòmetres. Els grups d’assegurances per al Swift oscil·len entre 5 i 7, la qual cosa el converteix en una opció assequible per als conductors joves i els que tenen un pressupost.

Conclusió

El Suzuki Swift 2005-2010 és un cotxe petit que fa molta força. Ofereix un disseny elegant, un maneig àgil i moltes funcions a un preu raonable. Tant si sou un viatger de la ciutat com si busqueu un corredor divertit i pràctic, el Swift us ofereix. Tot i que potser no té els motors més potents de la seva classe, el seu paquet global d’aspecte, assequibilitat i gaudi de conducció el converteix en un dels principals competidors del segment de supermini.
Si esteu considerant un cotxe compacte que destaca per tots els motius correctes, el Suzuki Swift val la pena un lloc a la vostra llista. No et creguis només a la meva paraula: fes una ullada a aquesta revisió detallada a YouTube per veure’n més: Suzuki Swift 2005-2010 | Revisió EN PROFUNDITAT… HAS de mirar-ho!!.

Entrada similar