Suzuki Swift Sport: el divertit i assequible Hot Hatch que necessiteu saber

Introducció

El Suzuki Swift Sport ha estat durant molt de temps un secret ben guardat entre els entusiastes de les escotilles. No és el cotxe més potent del seu segment, però és àgil, divertit de conduir i ofereix una experiència emocionant per una fracció del preu dels seus competidors. Amb aquest model de tercera generació, Suzuki pretén ampliar l’atractiu oferint un rendiment millorat, costos d’execució més baixos i un maneig encara més nítid. Explorem per què el Swift Sport mereix més atenció.

Emocions de conducció a la vella escola amb un toc modern

Les escotilles calentes abans es tractaven d’un simple plaer de conduir: motors lleugers, aspirats naturalment i maneig àgil. Aquesta fórmula ha evolucionat, amb moltes escotilles modernes que es basen en funcions d’alta tecnologia com sistemes electrònics d’estabilitat, tracció a les quatre rodes i motors turboalimentats. Però el Swift Sport de Suzuki es manté fidel a les seves arrels, oferint una alternativa refrescant en un segment ple de competidors d’alta potència i costos elevats.
Aquest Swift Sport no es tracta de velocitat absoluta ni d’aparells excessius. En canvi, es tracta d’equilibri i, gràcies al seu pes lleuger i a les seves dimensions compactes, ofereix una conducció estimulant sense necessitat de grans cavalls de potència. El motor d’1,6 litres produeix 134 cavalls de potència, cosa que potser no sembla gaire, però combinat amb el seu pes lleuger de poc més d’una tona, n’hi ha prou per mantenir les coses animades. El Swift Sport passa de 0 a 60 mph en 8,7 segons i assoleix una velocitat màxima de 121 mph, no és ampolla, però sens dubte és suficient per fer-ho divertit de conduir.

Rendiment que es basa en l’experiència

La veritable màgia del Suzuki Swift Sport rau en com se sent a la carretera. Aquest no és un cotxe dissenyat per a velocitat en línia recta. Està pensat per a carreteres tortuoses on brilla un maneig ràpid i sensible. La direcció és nítida i directa, un 20% més de resposta que el seu predecessor, i la suspensió s’ha endurit per millorar les corbes. Tant si sou un conductor experimentat com si sou un novell, trobareu que el Swift Sport és atractiu i inspira confiança.
Suzuki ha conservat la caixa de canvis manual per a aquest model, i és un plaer utilitzar-lo. La transmissió de sis velocitats se sent llis i us anima a mantenir el motor en el seu punt dolç. Has de treballar la caixa de canvis i girar el motor per treure’n el màxim profit, però això forma part de l’atractiu. Aquest no és un cotxe que ho fa tot per tu, sinó que premia la implicació del conductor.

Prou pràctic per a l’ús quotidià

Tot i que el Swift Sport es tracta de diversió, Suzuki no ha sacrificat la pràctica. L’estil de carrosseria de tres portes ofereix un espai decent a la part davantera, tot i que els seients posteriors són els més adequats per a viatges curts o passatgers més petits. El maleter ofereix 211 litres d’espai, que no és enorme, però és més del que obtindreu en rivals com el Fiat 500 Abarth o el Renault Twingo.
Per a aquells que fan servir el cotxe per a trajectes més llargs, el Swift Sport ofereix un viatge sorprenentment còmode per l’autopista. Malgrat la suspensió endurida, no se sent massa dura, i l’addició d’una caixa de canvis de sis velocitats fa que la conducció per carretera sigui més relaxant. El motor es manté perfeccionat quan no l’estàs empènyer als seus límits, fent d’aquesta escotilla calenta una opció viable per a l’ús diari, no només per a la diversió del cap de setmana.

Disseny subestimat però esportiu

Visualment, el Swift Sport aconsegueix l’equilibri adequat entre l’agressivitat esportiva i l’estil discret. L’extrem davanter està dominat per grans fars de descàrrega d’alta intensitat i un aleró davanter profund. La part posterior inclou llums combinades elegants i un aleró subtil, tot assegut sobre unes elegants llandes d’aliatge de 17 polzades. Tot i que no crida l’atenció com alguns dels seus competidors, el Swift Sport sembla com una escotilla calenta capaç.
A l’interior, la cabina està enfocada al conductor. El volant esportiu amb tapisseria de pell se sent molt bé a la mà, i els seients esportius ofereixen un ampli suport lateral per a una conducció animada. Tot i que els materials interiors poden no coincidir amb la sensació premium de models més cars com el Mini Cooper, són més que acceptables per a un cotxe en aquest rang de preus. La llista d’equipament estàndard també és impressionant, amb funcions com aire condicionat, connectivitat Bluetooth, entrada sense clau i un sistema estèreo de sis altaveus tot inclòs.

Assequibilitat sense compromís

Un dels punts de venda més importants del Suzuki Swift Sport és el seu preu. Amb un preu inicial d’uns 14.000 £, socava molts dels seus rivals alhora que ofereix més equipament i un millor rendiment. Per exemple, un Vauxhall Corsa 1.4 SRI amb només 100 PS costa uns 2.000 £ més, tot i ser més lent i menys atractiu per conduir. Altres competidors, com el Renault Twingo i el Fiat 500 Abarth, poden oferir nivells de rendiment similars, però són més cars, més petits o menys pràctics.
Pel que fa als costos de funcionament, el Swift Sport es manté. Suzuki ha aconseguit reduir les emissions de CO2 del model anterior, reduint-les a 147 g/km. També es millora l’economia de combustible, ja que el cotxe aconsegueix ara 44,1 milles per galó en el cicle combinat. Tot i que no és l’escotilla calenta més eficient en combustible de la seva classe, és competitiva si es té en compte el seu rendiment i la diversió que ofereix.

Una escotilla calenta ben equipada

Malgrat el seu preu modest, el Swift Sport ve generosament equipat. Les característiques estàndard inclouen llandes d’aliatge de 17 polzades, fars automàtics, vidre de privadesa i seients esportius. Pel que fa a la seguretat, Suzuki tampoc ha escatimat, amb dos coixins d’aire frontals, laterals i de cortina, així com el control electrònic d’estabilitat i una bossa de genolls del conductor, tot inclòs. Fins i tot hi ha control de creuer, una addició inusual però benvinguda en una escotilla calenta.
Per a aquells que prioritzen la seguretat, el Swift Sport ofereix. L’assistència electrònica per a la frenada i la tracció us garanteix mantenir el control, fins i tot quan empenyeu el cotxe al límit. Amb un alt nivell d’equipament i un enfocament en la seguretat, el Swift Sport és tan pràctic com divertit de conduir.

Conclusió

El Suzuki Swift Sport és una joia sovint passat per alt al món de les escotilles calentes. Pot ser que no tingui la màxima potència ni la velocitat màxima més alta, però ho compensa amb una agilitat lleugera i una experiència de conducció atractiva. Si us heu oblidat del Swift Sport o no us heu plantejat mai, us deu una prova de conducció. Trobareu diversió GTI de la vella escola sense els inconvenients de la vella escola i a un preu que el fa accessible a un públic més ampli.
Per a aquells que busquen una escotilla calenta que ofereixi emocions sense trencar el banc, el Suzuki Swift Sport és una opció perfecta. És assequible, pràctic i, el més important, és una meravella de conduir. Fes una ullada a aquesta ressenya completa per aprofundir en el Swift Sport: Suzuki Swift Sport 2011-2017 | N’heu de comprar un?.

Entrada similar