Revisió de Suzuki SX4 S-Cross: val la pena tenir-ho en compte?

Introducció

El Suzuki SX4 S-Cross és l’intent de Suzuki de fer un joc seriós al competitiu mercat de crossovers. Amb una herència en la fabricació de SUV, Suzuki té una base sòlida, però el seu model SX4 original, que era anterior al Nissan Qashqai, mai va aconseguir tenir un impacte significatiu. El SX4 S-Cross, però, pretén canviar això, oferint més espai, millor tecnologia i un disseny familiar. Però destaca en un camp ple de gent? Explorem si val la pena considerar-ho per a la vostra propera compra crossover.

Disseny i mida: un nou enfocament

El SX4 S-Cross és més gran i més refinat que el seu predecessor, amb un disseny adaptat per satisfer les demandes del mercat de crossover modern. El vehicle ara té una presència més substancial, però el seu aspecte general és prou compacte com per conservar la practicitat que necessiten les famílies. Suzuki ha creat aquest model des de zero, distanciant-se de l’associació de la versió anterior amb Fiat, permetent un llenguatge de disseny més coherent.
Tot i que no destaca visualment com el Nissan Qashqai, el SX4 S-Cross ofereix una elegància més discreta. Les línies elegants, els grans fars i la resistent reixeta frontal li donen una sensació de durabilitat i resistència. El veritable avantatge aquí és la mida: el SX4 S-Cross és més gran, oferint a les famílies l’espai que necessiten sense aventurar-se en tot el territori SUV. Aquesta mida addicional ajuda a diferenciar el SX4 S-Cross dels rivals més petits com el Ford EcoSport i el Vauxhall Mokka.

Rendiment: dissenyat per a la comoditat, no l’esport

A diferència d’alguns crossovers que intenten combinar esportivitat amb practicitat, el SX4 S-Cross se centra més en la comoditat i la facilitat d’ús diària. Suzuki sap com fer cotxes esportius, no busqueu més que el Swift Sport, però també entenen que no tots els conductors necessiten un vehicle d’alt rendiment per al curs escolar diari.
El SX4 S-Cross s’ofereix amb dues opcions de motor: un de gasolina d’1,6 litres i un dièsel d’1,6 litres. Els dos motors proporcionen 120 CV, però el dièsel ofereix molt més parell: 320 Nm en comparació amb els 156 Nm de la gasolina. Aquesta potència de tracció addicional fa que la versió dièsel sigui més adequada per al remolc i la conducció de llarga distància. També val la pena assenyalar que la variant dièsel aconsegueix una millor eficiència de combustible, amb fins a 67,2 milles per galó en el cicle combinat.
Per als conductors que no necessiten el parell ni l’eficiència addicionals, el motor de gasolina és una opció més assequible. Funciona raonablement bé, accelerant de 0 a 60 mph en 11 segons, un segon més ràpid que el model dièsel. Tanmateix, si teniu previst remolcar o conduir amb freqüència en condicions més difícils, el grunyit addicional del dièsel us serà útil.

Confort de maneig i de conducció

La comoditat de conducció al SX4 S-Cross és on brilla aquest crossover. Suzuki ha dissenyat aquest model perquè s’adapti més a la conducció urbana i familiar que a les aventures fora de la carretera. La suspensió és suau, absorbeix cops i superfícies irregulars de la carretera amb facilitat, tot i que no coincideix amb la qualitat de conducció de luxe del Nissan Qashqai líder de la seva categoria. Tanmateix, la compensació és que el SX4 S-Cross ofereix un millor control de la carrosseria en carreteres tortuoses, donant als conductors més confiança en el maneig.
Si opteu pel sistema de tracció a les quatre rodes AllGrip, obtindreu un vehicle capaç de suportar condicions de carretera més dures. El sistema AllGrip ofereix quatre modes: automàtic, esportiu, neu i bloqueig. La majoria de les vegades, el cotxe funcionarà amb tracció davantera tret que detecti una pèrdua de tracció, en aquest cas les rodes posteriors estan enganxades. El mode Esport millora la maneig desviant més parell cap a les rodes posteriors, fent que el vehicle sigui més sensible a les carreteres sinuoses.

Interior: ampli i pràctic

Entra al SX4 S-Cross i trobaràs una cabina dissenyada pensant en les famílies. L’interior pot no cridar luxe, però és funcional i ben ensamblat. Suzuki ha millorat la qualitat dels materials utilitzats, tot i que alguns plàstics encara se senten una mica durs al tacte. Les esferes amb anells blaus i els adorns platejats ajuden a millorar l’ambient general.
El SX4 S-Cross ofereix molt espai per als passatgers davanters i posteriors, amb ampli espai per a les cames i el cap. A la part posterior, dos adults poden seure còmodament per a viatges llargs, i el banc posterior pot acomodar-ne tres en un pessic. Suzuki també ha afegit tocs pràctics com porta-ampolles a cada porta i una guantera important.
El maleter és competitiu, amb 430 litres disponibles, que s’amplien fins als 875 litres amb els seients posteriors plegats. El sòl de l’arrencada ajustable és un toc agradable, permetent un compartiment de càrrega pla, que facilita la càrrega d’articles voluminosos.

Economia de combustible i costos de funcionament

El Suzuki SX4 S-Cross ofereix una economia de combustible competitiva tant als seus motors de gasolina com a dièsel. La versió dièsel és la més eficient de les dues, proporcionant 67,2 milles per galó en el cicle combinat i emet només 110 grams de CO2 per quilòmetre. Si opteu per la versió de gasolina, encara podeu assolir uns impressionants 51,3 milles per galó, fent del SX4 S-Cross una de les opcions més eficients en combustible del mercat de crossover.
Les versions de tracció a les quatre rodes del cotxe són una mica menys eficients, però l’impacte en l’economia de combustible és mínim. Per exemple, el model AllGrip dièsel aconsegueix 64,2 milles per galó, que encara és excel·lent per a un vehicle d’aquesta classe.

Preus i relació qualitat-preu

Suzuki ha posat un preu competitiu al SX4 S-Cross, amb preus que oscil·len entre els 15.000 i els 24.000 £ segons el model i les opcions seleccionades. Aquest preu situa el SX4 S-Cross a l’extrem més assequible de l’espectre d’encreuament, el que el converteix en una opció atractiva per a famílies que busquen un vehicle espaiós i eficient sense gastar-se.
En comparació amb rivals com el Nissan Qashqai, el Mazda CX-5 i el Ford Kuga, el SX4 S-Cross ofereix un espai i una practicitat similars a un preu més baix. La inclusió de funcions com la tracció a les quatre rodes AllGrip, un sostre solar panoràmic i un sistema d’infoentreteniment amb navegació per satèl·lit fa que el SX4 S-Cross sigui una excel·lent relació qualitat-preu.

Conclusió: una opció intel·ligent per a les famílies

El Suzuki SX4 S-Cross potser no és el crossover més cridaner del mercat, però sobresurt allà on més importa. Ofereix un interior ampli i pràctic, eficiència de combustible sòlid i un viatge còmode. Tot i que potser no té el mateix reconeixement de marca que alguns dels seus competidors, ofereix gairebé tot el que voldríeu en un cotxe familiar i a un preu més baix.
Després d’experimentar jo mateix el SX4 S-Cross, vaig descobrir que es resisteix a models més populars com el Qashqai. També vaig descobrir que altres que l’han impulsat comparteixen experiències positives similars. Si esteu interessats a veure una ressenya completa, mireu aquest vídeo: Revisió completa del Suzuki SX4 S-Cross .

Entrada similar