Revisió de Suzuki S-Cross 2022: un SUV híbrid pràctic amb tecnologia híbrida suau

Introducció

El Suzuki S-Cross 2022 aporta un disseny més nítid i més equipament a la taula alhora que conserva la seva característica tecnologia híbrida suau de 48 volts. Impulsat per un motor de gasolina Boosterjet d’1,4 litres, aquest SUV compacte promet una millora del 20% en els costos de funcionament, el que el converteix en una opció atractiva per als compradors que prioritzen l’eficiència del combustible. A més, l’S-Cross ofereix un ampli espai, característiques impressionants i, inusualment per a la seva classe, un sistema de tracció total bloquejable a la seva variant superior.

Tecnologia i rendiment híbrids

Al cor del Suzuki S-Cross 2022 hi ha el seu sistema híbrid suau de 48 volts, dissenyat per optimitzar l’eficiència del combustible sense comprometre la potència. El sistema recull energia durant la frenada i el creuer, emmagatzemant-la en una petita bateria d’ions de liti situada sota el seient del passatger. Aquesta energia impulsa el generador d’arrencada integrat (ISG) i alimenta el sistema d’arrencada i parada.
Una de les característiques més destacades d’aquesta configuració híbrida suau és la capacitat del cotxe de pujar amb energia elèctrica, encara que només per sota de les 10 milles per hora. També ofereix un farcit de parell durant l’acceleració per minimitzar el retard del turbo. Malgrat una lleugera reducció de la potència del motor quan es va introduir la tecnologia híbrida suau, el cotxe va guanyar 5 Nm de parell addicionals, que ara produeixen 235 Nm en total.
El motor Boosterjet d’1,4 litres ofereix 129 cavalls de potència, permetent que l’S-Cross acceleri de 0 a 62 mph en 10,2 segons. La seva velocitat màxima és de 118 mph, cosa que el converteix en un intèrpret capaç tant per a la conducció per ciutat com per carretera. Hi ha disponible una transmissió automàtica de sis velocitats opcional, juntament amb el sistema de tracció integral “All-Grip” de Suzuki, que és de sèrie a la variant Ultra superior.

Actualitzacions de disseny exterior

Un dels canvis clau de l’S-Cross 2022 és el seu exterior renovat, que aborda el disseny una mica avorrit dels models anteriors. El nou aspecte més atrevit dóna al SUV un aspecte més musculós, millorant la seva presència a la carretera. Passos de rodes més grans i angulars i línies fluides contribueixen a aquesta millora estètica.
A la part davantera, l’S-Cross presenta una línia de capó elevada i una graella negra piano, flanquejada per fars LED de tres posicions. Aquests elements de disseny ajuden a emfatitzar un centre de gravetat més alt, donant al SUV un aspecte més robust. La part posterior també s’ha actualitzat, amb llums combinades més grans i un guarniment posterior integrat que amplia visualment el cotxe. Les barres del sostre i un aleró posterior integrat completen el disseny exterior esportiu però funcional.

Espai interior i tecnologia

A l’interior de l’S-Cross, l’habitacle segueix sent pràctic i espaiós, malgrat els pocs canvis respecte al model anterior al rentat de cara. La distància entre eixos de 2.600 mm garanteix un ampli espai per a les cames per als passatgers del darrere, tot i que el banc posterior no llisca. Tanmateix, el respatller es reclina en dos angles, afegint una mica de flexibilitat. El model superior SZ5, amb els seus sostres solars dobles, redueix lleugerament l’espai per al cap, però l’espai general és generós per a un SUV compacte.
El disseny del tauler és senzill, amb tots els controls fàcilment accessibles. Alguns materials, com ara els plàstics esgarrapats, podrien sentir-se més premium, però la qualitat general de construcció és sòlida, gràcies a la fàbrica hongaresa de Suzuki.
El sistema d’infoentreteniment, amb una pantalla tàctil central, ofereix navegació, Apple CarPlay, Android Auto, una ràdio DAB i connectivitat Bluetooth. Tot i que els gràfics semblen una mica de mercat posterior, el sistema inclou totes les funcions necessàries i és fàcil d’utilitzar.

Espai d’arrencada i practicitat

El Suzuki S-Cross compta amb un maleter generós de 430 litres, cosa que el fa un 20% més gran que l’espai d’emmagatzematge en SUV crossover més petits com el Vauxhall Mokka o el Ford Ecosport. El maleter té un terra fals que s’aixeca per revelar emmagatzematge addicional, juntament amb compartiments ocults darrere dels passos de les rodes posteriors, ganxos per a bosses de la compra i una font d’alimentació de 12 volts.
Abatir els seients posteriors dividits augmenta la capacitat fins a 875 litres, que és suficient per a la majoria de les necessitats quotidianes. Tot i que aquesta capacitat és només aproximadament la meitat de la que ofereixen alguns rivals, el sòl d’arrencada ajustable proporciona un compartiment de càrrega pla quan cal, facilitant el transport d’articles més grans.

Funcions i opcions de retall

El Suzuki S-Cross 2022 està disponible en dos nivells d’acabat principals: Motion i Ultra. La variant Motion d’entrada té un preu d’uns 25.000 £ i inclou equipament estàndard, incloent set coixins d’aire, llantes d’aliatge de 17 polzades, fars LED, Apple CarPlay, Android Auto, control de creuer adaptatiu, entrada sense clau, control de clima de dues zones, seients davanters amb calefacció i sensors d’aparcament. Aquesta impressionant llista de funcions el converteix en un fort competidor per als compradors conscients del valor.
Per a aquells que volen més luxe, l’acabat Ultra costa poc menys de 30.000 £ i afegeix llandes d’aliatge polides, tapisseria de cuir, navegació a bord i un sostre solar panoràmic. Aquesta versió també inclou una càmera de visió de 360 ​​graus, que millora encara més la seguretat i la comoditat del conductor.

Economia de combustible i costos de funcionament

Suzuki afirma que la tecnologia híbrida suau de 48 volts ha millorat l’economia de combustible i les emissions fins a un 20%. Els models de tracció davantera ofereixen fins a 53,2 milles per galó i emeten 120 grams de CO2 per quilòmetre, mentre que els models de tracció total ofereixen 47,8 mpg i 133 grams de CO2. Aquestes xifres situen l’S-Cross entre els vehicles més eficients en combustible de la classe crossover, ajudat pel seu pes relativament baix de només 1.220 quilograms.
Pel que fa als costos de propietat, l’S-Cross s’inclou en els grups d’assegurances 25D per al model Motion i 26D per al model Ultra. El primer any del Vehicle Excise Duty (VED) costa 165 £ per als models de tracció davantera i 205 £ per a les versions de tracció total, amb una taxa anual inferior de 140 £ a partir del segon any.
Suzuki també ofereix una garantia de tres anys o 60.000 milles amb l’S-Cross, juntament amb assistència en carretera les 24 hores al Regne Unit i Europa durant un any. El cotxe també es beneficia d’una garantia de perforació de 12 anys, que ofereix als propietaris una tranquil·litat addicional.

Conclusió

El Suzuki S-Cross 2022 és un SUV pràctic, ampli i eficient que atreu a les famílies i a les persones que prioritzen la funcionalitat i el valor. Amb el seu disseny actualitzat, la seva tecnologia híbrida suau i una llista generosa de funcions estàndard, l’S-Cross competeix bé en el mercat de crossovers multitudinari. Tanmateix, tot i que el sistema híbrid millora l’eficiència, els seus beneficis en la conducció real poden no ser tan espectaculars com s’esperava.
En general, l’S-Cross és una opció sòlida per a aquells que busquen un SUV fiable i ben equipat amb una economia decent de combustible i una capacitat lleugera tot terreny. Recentment em vaig trobar amb una ressenya similar que compartia algunes reflexions profundes sobre aquest model i em va inspirar. Si esteu interessats, mireu aquest vídeo detallat: Suzuki S-Cross 2022 | REVISIÓ COMPLETA.

Entrada similar