Revisió Suzuki Vitara 2019: SUV compacte elegant i pràctic

Introducció

El Suzuki Vitara ha estat durant molt de temps una de les ofertes bàsiques de la marca en el competitiu segment de SUV petits. Amb el llançament de la renovació 2019 de la sèrie LY de quarta generació, Suzuki ha augmentat aquest model. Aquesta versió actualitzada compta amb motors actualitzats, característiques de seguretat millorades i un estil millorat. Per a aquells que prioritzen una barreja d’estil i substància, especialment amb el sistema de tracció a les quatre rodes AllGrip disponible, el Vitara continua sent un gran competidor a la seva classe.

Interval de motor actualitzat

Un dels canvis més importants en aquest Vitara actualitzat és la seva nova gamma de motors. Enrere queden els antics motors de gasolina i dièsel d’1,6 litres, substituïts per la tecnologia Boosterjet de Suzuki. Ara, els clients poden triar entre un motor turboalimentat de tres cilindres d’1,0 litres o una opció més potent de quatre cilindres d’1,4 litres.
El motor més petit d’1,0 litres és un rendiment sorprenent. Gràcies al seu turbocompressor, ofereix 111 CV i 170 Nm de parell, el que fa que se senti més sensible que la unitat de 1,6 litres de sortida. Amb aquest motor, el Vitara accelera de 0 a 62 mph en 11,5 segons i arriba a una velocitat màxima de 111 mph. No només és més ràpid, sinó també més frugal, oferint una millor economia de combustible i menors emissions.
El motor Boosterjet d’1,4 litres proporciona més potència i refinament per a aquells que ho necessiten. Amb 140 CV i 220 Nm de parell, permet al Vitara arribar a 62 mph en només 9,5 segons, amb una velocitat màxima de 124 mph. Aquest motor aconsegueix un bon equilibri entre rendiment i eficiència, el que el fa ideal per a viatges més llargs o per a una conducció més animada.

Dinàmica de conducció millorada

Suzuki té una llarga història de producció de cotxes esportius, i part d’aquest ADN és evident al Vitara. Malgrat la seva estatura SUV, aquest vehicle se sent relativament àgil, gràcies en part a la seva lleugera plataforma TECT (Total Effective Control Technology). Aquest xassís utilitza acer lleuger i d’alta resistència per reduir el pes, fent del Vitara una de les opcions més lleugeres de la seva classe.
A més del seu pes més lleuger, el Vitara actualitzat es beneficia d’un sistema de suspensió refinat, que millora la comoditat i l’estabilitat de la marxa. La direcció ofereix una bona mossegada inicial en girar, tot i que es torna una mica menys sensible a velocitats més altes. No obstant això, el maneig del Vitara és lloable per a un SUV petit, cosa que fa que sigui divertit conduir per carreteres tortuoses mantenint la comoditat en viatges més llargs.

Sistema de tracció a les quatre rodes AllGrip

Un dels avantatges clau del Vitara respecte a molts dels seus rivals és la disponibilitat del sistema de tracció a les quatre rodes AllGrip de Suzuki. A diferència d’alguns competidors, que només ofereixen opcions de tracció davantera, el Vitara permet als compradors optar per una configuració de tracció integral més capaç.
El sistema AllGrip funciona principalment en mode de tracció davantera, però enganxa les rodes posteriors quan detecta una pèrdua de tracció. Això el fa ideal per manejar carreteres fangoses, superfícies relliscoses o terrenys fora de carretera lleugers. El sistema també inclou modes de conducció seleccionables, com ara Auto, Esport, Neu i Bloqueig. Cada mode adapta la resposta del cotxe a les diferents condicions de conducció, proporcionant més confiança en situacions difícils.

Estil actualitzat

El Vitara renovat aporta un estil més nítid i modern a la taula. Els canvis més notables es troben a la part davantera, on la graella compta ara amb sis llistons verticals en lloc de l’anterior disseny horitzontal. El para-xocs s’ha redissenyat i els nous fars LED amb llums diürnes afegeixen un toc sofisticat a l’aspecte general.
Des del costat, el Vitara conserva les seves línies característiques, però la inclusió de llandes d’aliatge de 17 polzades i l’opció d’un color de sostre contrastat ajuden a elevar el seu atractiu visual. La part posterior ara inclou llums posteriors LED redissenyades i un para-xocs actualitzat, donant al cotxe un aspecte més contemporani i exclusiu.

Confort interior i característiques

Entra al Vitara i trobaràs una cabina que equilibra la practicitat amb un toc d’estil. Suzuki ha millorat la tapisseria dels seients amb materials més suaus i ha afegit un acabat intel·ligent i suau al tauler superior. No obstant això, es mantenen alguns dels plàstics de grau inferior, especialment en els adorns més assequibles, que potser no atreuen a aquells que busquen una sensació més premium.
La posició de conducció és alta i dominant, oferint una bona visibilitat arreu. El sistema d’informació d’entreteniment amb pantalla tàctil de set polzades és fàcil d’utilitzar, fins i tot amb guants, i inclou navegació estàndard, càmera de marxa enrere i connectivitat per a telèfons intel·ligents mitjançant Apple CarPlay i Android Auto. Tot i que els gràfics podrien ser més nítids, el sistema inclou tot el que necessiteu per a una experiència de conducció moderna.
Pel que fa a l’espai, el Vitara és més gran que molts dels seus rivals, oferint un espai ampli tant per als passatgers davanters com per als posteriors. Els seients posteriors són còmodes, tot i que l’espai per al cap és lleugerament limitat en els models equipats amb sostre solar panoràmic. Tot i així, l’espai per a les cames és generós per a un cotxe d’aquesta mida, i les portes posteriors d’àmplia obertura faciliten l’entrada i la sortida.

Espai d’arrencada i practicitat

El Suzuki Vitara ofereix un maleter competitiu de 375 litres, que està a l’alçada d’altres SUV petits d’aquest segment. El sòl del maleter ajustable afegeix flexibilitat i hi ha espai d’emmagatzematge addicional sota el terra, tot i que això comporta el preu d’una roda de recanvi.
Abatir els seients posteriors dividits en 60:40 augmenta l’espai de càrrega disponible fins a 710 litres. Això no és capdavanter, però és més que suficient per a la majoria de les necessitats diàries. L’àrea de càrrega plana facilita el transport d’articles més grans, i hi ha funcions útils com una presa de 12 volts, ganxos de fixació i compartiments d’emmagatzematge a banda i banda de la maleta.

Seguretat i tecnologia

Suzuki ha fet millores importants en seguretat amb el Vitara 2019. El cotxe compta ara amb un conjunt de sistemes avançats d’assistència al conductor, tot i que aquests estan reservats per als models amb especificacions superiors. Les característiques inclouen control de creuer adaptatiu, avís de sortida de carril, monitorització d’angles morts i frenada d’emergència autònoma.
Tot i que aquests sistemes ofereixen una tranquil·litat addicional, és decebedor que no estiguin disponibles a tota la gamma. Tot i així, el rècord de seguretat del Vitara és sòlid, amb una qualificació Euro NCAP de cinc estrelles de les versions anteriors, gràcies a la seva plataforma robusta i el seu sistema de coixins d’aire complet.

Conclusió

El lifting de Suzuki Vitara 2019 ofereix un paquet atractiu per a qualsevol persona del mercat per a un petit SUV elegant, pràctic i divertit de conduir. Amb motors actualitzats, característiques de seguretat millorades i un estil modern, el Vitara continua sent un gran competidor en un segment concorregut. El seu xassís lleuger, la tracció a les quatre rodes disponible i la generosa llista de funcions estàndard el converteixen en una opció fantàstica per als conductors que volen més que un crossover de moda.
Vaig trobar algú amb una experiència similar i també van elogiar el Vitara pel seu equilibri entre practicitat i rendiment. Si estàs interessat en aprendre més, mireu aquest vídeo: Suzuki Vitara 2019 – REVISIÓ COMPLETA.

Entrada similar