Revisió completa de Suzuki Jimny (1998-2018): un 4×4 compacte que ofereix un cop de puny

Introducció: l’atractiu únic de Suzuki Jimny

El Suzuki Jimny, un 4×4 petit però robust, ha ocupat durant molt de temps un lloc especial al mercat dels SUV compactes. El seu disseny és senzill, pràctic i dissenyat per a terrenys difícils. Amb la seva capacitat tot terreny i la seva mida compacta, el Jimny fa un pont entre els cotxes de ciutat petits i els vehicles tot terreny. Però, val la pena tenir en compte aquest 4×4 ultracompacte, sobretot tenint en compte els seus alts costos de funcionament i la seva qualitat de marxa anticuada? Aprofundim en els detalls per veure què fa que el Suzuki Jimny destaqui.

Disseny: petit però resistent

El Suzuki Jimny té una personalitat diferent que el fa reconeixible a l’instant. És petit, només cinc mil·límetres més llarg que un Ford Ka, però sembla un autèntic tot terreny. Passos de rodes acampanats, panells laterals voluminosos, baranes del sostre i un pneumàtic de recanvi muntat a la porta posterior donen al Jimny el seu encant robust. Malgrat la seva estètica tot terreny, el disseny del Jimny també incorpora una mica d’aerodinàmica semblant a un cotxe, el que el fa més versàtil del que podria suggerir el seu aspecte.
A l’interior, la cabina és bàsica però funcional. L’interior està dominat per un plàstic gris senzill i la disposició és fàcil d’utilitzar. Està dissenyat per ser pràctic més que per al luxe, però aquesta senzillesa forma part del seu encant. L’espai de la cabina és decent, amb prou espai perquè qualsevol persona de fins a sis peus d’alçada pugui seure còmodament. Tanmateix, els seients posteriors són limitats i l’espai per a l’equipatge és reduït, tot i que raonablement versàtil per a un cotxe de la seva mida.

Conduir a la ciutat: maniobrable i pràctic

En entorns urbans, el Suzuki Jimny brilla. La seva posició de seient alta ofereix una excel·lent visibilitat global, facilitant la navegació pel trànsit de la ciutat. La mida compacta li permet cabre en espais d’aparcament estrets que els SUV més grans no poden gestionar. El motor d’1,3 litres és adequat per a la conducció a la ciutat i ofereix prou potència per entrar i sortir del trànsit amb facilitat.
Tanmateix, les limitacions del Jimny es fan evidents en viatges més llargs. El motor d’1,3 litres totalment d’alumini, que produeix 85 cavalls de potència, pot sentir-se amb poca potència a les carreteres. Per accedir a la major part de la seva potència, haureu d’empènyer el motor fins al seu límit de 6.000 RPM, cosa que pot fer que el motor se senti força. El maneig en carreteres tortuoses és adequat, però lluny de ser pronunciat. Dit això, per a la majoria dels habitants de la ciutat, el Jimny ofereix una capacitat més que suficient per a la conducció diària.

Capacitats fora de carretera: on el Jimny sobresurt

Tot i que el Suzuki Jimny pot lluitar a les carreteres, és en entorns fora de carretera on aquest petit 4×4 brilla realment. Gràcies al seu xassís d’escala, el Jimny maneja terrenys accidentats amb confiança. El sistema de tracció a les quatre rodes, activat mitjançant el sistema Drive Select de Suzuki, us permet activar els modes tot terreny sense problemes, fins i tot mentre conduïu. La mida compacta i la carrosseria lleugera li donen un avantatge en camins estrets o rocosos amb els quals els SUV més grans podrien lluitar.
Tanmateix, la petita mida del Jimny també limita les seves capacitats tot terreny. Tot i que pot fer front a la majoria de les tasques lleugeres fora de la carretera, no té la potència i l’alçada lliure al terra per afrontar els camins més difícils. Tot i així, per a aquells que busquen explorar destinacions fora de les rutes o conquerir terrenys suaus fora de carretera, el Jimny és més que capaç.

Qualitat de conducció: una compensació per al rendiment fora de la carretera

Un inconvenient de les habilitats fora de carretera del Jimny és la seva qualitat de conducció. A les carreteres asfaltades, especialment a velocitats més altes, el Jimny acostuma a sentir-se inflat i inquiet. La suspensió està dissenyada per a condicions difícils, de manera que no suporta els cops de la ciutat amb la mateixa facilitat que els crossovers o els hatchback moderns. La direcció lleugera i els canvis de marxa suaus ajuden a mitigar part d’això, fent que el Jimny sigui més fàcil de conduir en viatges urbans curts. Però per a viatges més llargs, el viatge agitat pot arribar a ser cansat.

Pràctica i característiques interiors

La pràctica del Suzuki Jimny s’estén més enllà de la seva mida compacta. Tot i ser petit, ofereix funcions útils com la direcció assistida, els vidres elèctrics davanters i els miralls elèctrics. L’acabat GLX també inclou un reproductor de ràdio/CD, pretensors del cinturó de seguretat i coixins d’aire davanters tant per al conductor com per al passatger.
Tanmateix, l’espai posterior és reduït i, amb els seients posteriors aixecats, la capacitat del maleter és limitada. Aplegueu els seients i obtindreu més espai, tot i que encara no està a l’alçada dels SUV més grans. Una de les peculiaritats del Jimny és que ofereix la pràctica suficient per a aquells que ho necessiten, sense intentar competir amb vehicles més grans i luxosos.

Costos de funcionament: superiors al previst

Per a un cotxe petit, els costos de funcionament del Jimny són sorprenentment elevats. El motor de gasolina d’1,3 litres ofereix només 38 milles per galó, en gran part a causa dels mecanismes 4×4 que afegeixen pes. Les emissions també són relativament altes per a un cotxe compacte, amb 174 grams de CO2 per quilòmetre. L’amortització és una altra consideració, tot i que l’atractiu únic del Jimny l’ajuda a conservar part del seu valor al llarg del temps. A més, el Jimny es beneficia d’una assegurança grup 7 raonablement assequible.

Preu i valor

Els preus del Suzuki Jimny comencen a poc menys de 10.000 £, el que el converteix en un dels vehicles 4×4 més assequibles del mercat. La forta proposta de valor prové de la seva capacitat tot terreny i de la seva mida pràctica, la qual cosa la converteix en una opció atractiva per a aquells que busquen un tot terreny econòmic. Els compradors també poden optar pel model GLX Plus, que inclou alguns accessoris d’estil addicionals per millorar l’aspecte del cotxe.
Malgrat els seus elevats costos d’execució i la seva qualitat de conducció aproximada, el Jimny segueix sent un gran valor per als compradors que realment necessiten capacitat fora de carretera en un paquet petit i assequible. Per a aquells que vulguin passar per alt les seves peculiaritats, el Jimny ofereix molt caràcter i capacitat pel preu.

Conclusió: hauríeu de comprar el Suzuki Jimny?

El Suzuki Jimny és una rara combinació d’assequibilitat, destresa tot terreny i mida compacta. És perfecte per als habitants de la ciutat que volen alguna cosa una mica diferent del típic hatchback, amb l’avantatge afegit de les capacitats 4×4. Tot i que pot no excel·lir pel que fa a la comoditat de conducció o l’eficiència del combustible, compleix la seva promesa de ser un vehicle tot terreny genuí i econòmic.
Si busqueu un cotxe petit i assequible amb credencials fora de carretera reals, el Suzuki Jimny mereix una consideració seriosa. Potser no és el cotxe més refinat del mercat, però el seu encant robust i pràctic el converteixen en una elecció convincent.
Per obtenir més informació, vaig trobar algú que va compartir una experiència similar amb aquest vehicle únic i em va inspirar la seva ressenya. Consulteu-ho aquí: Revisió completa de Suzuki Jimny 1998-2018.

Entrada similar