Revisió completa de Suzuki Swace 2021: aquesta finca híbrida és l’opció correcta per a vosaltres?

Introducció: la nova oferta electrificada de Suzuki

Suzuki està fent un moviment audaç amb el llançament de la seva gamma totalment electrificada. Una de les incorporacions clau a aquesta línia és el Suzuki Swace, un model desenvolupat en col·laboració amb Toyota. S’inspira directament en el Toyota Corolla Sports Tourer, un nom consolidat en el segment dels breaks compactes. Però pot aquesta finca electrificada ajudar a Suzuki a competir eficaçment en un mercat ple de gent? Anem a esbrinar.

No és un Suzuki: els orígens de Swace

Tot i que el Swace porta la insígnia de Suzuki, és essencialment una versió redissenyada del Toyota Corolla Sports Tourer. A diferència de moltes col·laboracions en què els fabricants d’automòbils van fer un esforç important per crear diferències visuals entre els seus models compartits, Suzuki va triar un enfocament més senzill. A part d’un frontal redissenyat i d’algun canvi d’insígnia, el Swace segueix sent gairebé idèntic al seu cosí Toyota.
Això es deu en gran part a la necessitat de Suzuki d’una entrada ràpida al mercat híbrid. Amb la pressió creixent per reduir les emissions de CO2 a Europa, Suzuki va recórrer a la tecnologia híbrida provada de Toyota per lliurar el Swace sense grans retards ni costos de desenvolupament.

Sota el capó: motor híbrid i rendiment

El Swace compta amb un motor d’1,8 litres combinat amb un motor elèctric de 53 kW. En conjunt, produeixen 102 cavalls de potència de fre i alimenten el cotxe mitjançant una transmissió variable contínua (CVT). Aquest sistema ofereix una acceleració suau, però no està dissenyat per als entusiastes de la velocitat. El cotxe passa de 0 a 62 mph en 11,1 segons, amb una velocitat màxima de 111 mph.
Els conductors poden triar entre tres modes de conducció: Normal, Eco i Esportiu. Aquests modes s’adapten a diferents estils de conducció. El mode Eco prioritza l’eficiència del combustible, mentre que el mode Esport augmenta la resposta de l’accelerador per a una acceleració més ràpida. També hi ha un mode EV (vehicle elèctric) que permet conduir distàncies curtes utilitzant només la bateria, ideal per als desplaçaments a la ciutat o zones residencials tranquil·les.

Disseny exterior: subtil però nítid

Igual que el Toyota Corolla Sports Tourer, el Swace és un cotxe atractiu. El seu disseny nítid destaca en comparació amb les primeres finques de Suzuki com la Baleno. El Swace té una fascia davantera lleugerament única amb fars LED i una insígnia Suzuki destacada. El perfil lateral és net, amb un plec atrevit que s’estén des del pas de la roda davanter fins a la part posterior. Les llandes d’aliatge estàndard de 16 polzades, encara que subestimades, afegeixen a l’aspecte elegant del cotxe.
El disseny del darrere és net i modern, amb llums posteriors LED complets que emfatitzen l’ample posició del cotxe. Un spoiler al sostre i una antena d’aleta de tauró afegeixen tocs esportius a l’aspecte general. Tanmateix, pel que fa a la distinció, el Swace reflecteix en gran mesura el seu germà Toyota.

Confort interior: funcionalitat amb uns quants compromisos

A l’interior, el Swace ofereix un disseny familiar, que s’assembla molt a l’interior del Toyota Corolla. La pantalla tàctil central de 8 polzades gestiona la majoria de les tasques d’informació i entreteniment, oferint Apple CarPlay, Android Auto i una càmera de visió posterior de sèrie. El monitor d’energia de la pantalla és un toc net, que mostra als conductors com utilitza i recarrega l’energia del cotxe.
Els materials utilitzats a la cabina són una barreja de plàstics suaus de tacte, crom i adorns negres de piano. Aquests ajuden a crear una sensació més premium, tot i que el disseny pot semblar una mica fosc de vegades. Els passatgers del darrere poden trobar espai una mica reduït, sobretot pel que fa a l’espai per al cap i les cames. La línia del sostre inclinat limita l’espai per als passatgers més alts, i els peus posteriors són estrets. No obstant això, característiques com un recolzabraços central amb portavasos i llums de lectura individuals ofereixen una certa comoditat.

Pràctica: una finca familiar

Amb 596 litres d’espai de maleter, el Swace està a l’alçada dels seus competidors en el segment familiar. El maleter ofereix molt espai per a l’ús diari, i els seients posteriors es poden plegar per ampliar l’espai d’emmagatzematge total fins a 1.606 litres. Això el fa perfecte per portar objectes més grans, com ara equipament esportiu o mobles.
Suzuki ha optat per no incloure una roda de recanvi, proporcionant espai addicional sota el terra del maleter per a l’emmagatzematge. Petits tocs, com una presa de 12 V i unes còmodes ganxos laterals per plegar els seients, afegeixen a la pràctica general del cotxe.

Preus i rivals

El Swace comença al voltant de 27.500 £, i els retalls més alts costen 1.800 £ addicionals. Tot i que el preu pot semblar alt inicialment, tenint en compte la tecnologia híbrida completa i els alts nivells d’equipament, es torna més justificable. En comparació, models familiars com el Ford Focus, Volkswagen Golf i Skoda Octavia, que ofereixen motors híbrids suaus, sovint costen el mateix però no tenen capacitats híbrides completes.
També se sap que els concessionaris Suzuki ofereixen descomptes competitius, la qual cosa fa que el Swace sigui una opció atractiva per als compradors que busquen eficiència híbrida sense un sistema endollable.

Costos de funcionament: eficiència híbrida sense necessitat de connectar-se

El Swace ofereix una eficiència de combustible impressionant, amb una economia de combustible combinada de fins a 64,2 mpg. Les emissions de CO2 es mantenen per sota dels 100 g/km, per la qual cosa és una opció rendible per a la conducció diària. El cotxe també inclou funcions útils com el mode Eco Drive, que optimitza la resposta de l’accelerador i l’aire condicionat per millorar encara més l’economia de combustible.
El sistema híbrid permet que el Swace funcioni completament amb energia elèctrica per a distàncies curtes, especialment en el trànsit de la ciutat. El sistema de regeneració d’energia del cotxe emmagatzema energia durant la frenada, contribuint a l’eficiència global de la configuració híbrida.

Garantia i reflexions finals

Un desavantatge del Swace és la seva garantia. Suzuki ofereix una garantia de tres anys o 60.000 milles, que és menys generosa que la garantia de cinc anys i 100.000 milles proporcionada per Toyota al Corolla. Tot i així, per a molts compradors, la combinació de practicitat, eficiència híbrida i preus competitius de Suzuki superaran aquest inconvenient.
Si busqueu un cotxe familiar amb capacitats híbrides completes, el Suzuki Swace és un cas fort. Ofereix un rendiment híbrid fiable, espai pràctic i una experiència de conducció suau, tot sense necessitat de connectar-lo.

Conclusió: l’opció intel·ligent per a finques híbrides?

Després de considerar tots els factors, el Suzuki Swace ofereix un paquet convincent per a aquells que busquen eficiència híbrida en una finca. Els seus orígens Toyota aporten tecnologia fiable i la seva marca Suzuki afegeix preus competitius. Si us interessa aprendre més sobre aquest model, he trobat algú amb opinions similars sobre aquest cotxe que he trobat perspicaç. Pots veure aquest vídeo: Revisió completa del Suzuki Swace 2021. Em va inspirar a mirar més de prop aquesta finca híbrida, i podria fer el mateix per a tu.

Entrada similar