2024 Ineos Grenadier Review: Old-School Off-Roading es troba amb l’aventura moderna

Introducció

L’Ineos Grenadier és un SUV tot terreny resistent que reviu l’esperit dels 4×4 de la vella escola com el Land Rover Defender i el Toyota Land Cruiser. En un món on molts SUV són cada cop més luxosos i tecnològics, el Grenadier ofereix alguna cosa únic: un retrocés als vehicles utilitaris i boxyats dissenyats per a un ús seriós fora de la carretera. Amb un preu inicial d’uns 80.000 dòlars, aquest vehicle està dirigit a aquells que troben els SUV moderns massa suaus. Avui, explorarem les peculiaritats, les característiques i l’experiència de conducció del Granader per veure si aquest SUV sense sentit compleix les seves afirmacions atrevides.

Disseny: un cop d’ull als clàssics

El disseny de l’Ineos Grenadier destaca immediatament per la seva estètica sense disculpes utilitàries. La forma quadrada, els grans passos de rodes i els fars LED circulars fan referència als vehicles tot terreny originals. A diferència dels SUV moderns que tenen corbes elegants i un estil centrat en el luxe, el Grenadier es manté fidel a les seves arrels.
Curiosament, malgrat el seu aspecte retro, el Grenadier no comparteix cap component amb l’antic Land Rover Defender. Està construït des de zero, però l’ethos del disseny es manté: funcional, robust i preparat per a l’aventura. El nom del Grenadier fins i tot té una connexió britànica, que porta el nom del Grenadier Pub de Londres on es va concebre la idea d’aquest vehicle. Aquest sentit del patrimoni és clau per a la seva identitat.

Tren propulsor: dissenyat per a l’aventura

Sota el capó, l’Ineos Grenadier funciona amb un motor BMW de sis en línia de 3.0 litres, que produeix 280 cavalls de potència i 330 lb-ft de parell. Aquest és el mateix motor que s’utilitza en diversos models de BMW, inclosos la Sèrie 3 i l’X3, tot i que s’ha ajustat per obtenir més parell i força de tracció al Grenadier. El resultat és un motor menys centrat en la velocitat i més en el maneig de terrenys difícils i les capacitats de remolc.
En altres mercats, el Grenadier també està disponible amb un motor dièsel, però als Estats Units només ve amb el motor BMW de gasolina. Aquest motor està combinat amb una transmissió automàtica ZF de vuit velocitats, que proporciona canvis suaus i s’adapta perfectament tant a la conducció fora de la carretera com a la carretera. El Grenadier ve amb tracció a les quatre rodes estàndard, la qual cosa el converteix en una opció ideal per a tot terreny seriosos.

Interior: botons, interruptors i més botons

Entreu al Granader i us rebrà un interior ple de botons, interruptors i dials. A diferència de la majoria de vehicles moderns que depenen molt dels controls de la pantalla tàctil, el Granader opta per un enfocament més tàctil. Això li dóna a la cabina una sensació gairebé d’avió, amb fileres d’interruptors i dials que cobreixen la consola central i fins i tot s’estenen fins al sostre.
El panell superior del sostre, en particular, està ple d’interruptors auxiliars per a funcions fora de carretera, com ara diferencials de bloqueig, control de baixada i control de tracció. Aquestes són característiques que apreciaran els vehicles fora de carretera seriosos, ja que ofereixen un control total sobre les capacitats tot terreny del vehicle. Fins i tot hi ha interruptors auxiliars en blanc preparats perquè els propietaris connectin accessoris addicionals com barres de llum o infladors de pneumàtics.

Encant de la vella escola amb tecnologia moderna

Malgrat el seu ambient retro, el granader no ignora completament la tecnologia moderna. El sistema d’informació i entreteniment, tot i que és una mica bàsic, inclou funcions com el Pathfinder, que permet als conductors gravar les seves rutes fora de carretera i tornar-les després. També obteniu estadístiques fora de carretera, com ara l’altitud i la distància recorreguda, que us poden ser útils durant llargues aventures.
No obstant això, el sistema d’infotainment està lluny de ser avantguardista. És una mica lent i no té el poliment que podríeu esperar en un vehicle de 80.000 dòlars. Però la manca de tecnologia de gamma alta és intencionada: el granader se centra en la durabilitat i la capacitat fora de carretera en lloc de les pantalles cridaneres. Curiosament, el grup d’indicadors del granader es troba a la pantalla d’informació d’entreteniment, amb llums d’advertència allotjades en un petit panell darrere del volant. Aquest disseny inusual està dissenyat per simplificar la producció, permetent una conversió més fàcil entre els mercats de la conducció a l’esquerra i a la dreta.

Experiència de conducció: robusta i capaç

Conduir l’Ineos Grenadier és una experiència única, sobretot en una època de SUV molt refinats. La posició dels seients és alta i tens una visió dominant de la carretera, com els antics Defender i G-Wagons. El capó quadrat afegeix la sensació de conducció retro, deixant clar que es tracta d’un vehicle dissenyat per a l’aventura, no només per als desplaçaments.
Una de les peculiaritats del Granader és la seva direcció. A diferència de la majoria de vehicles moderns, la direcció no torna automàticament al centre després d’un gir. Heu de dirigir manualment el volant al seu lloc, cosa que necessita una mica d’acostumar-s’hi. Tanmateix, un cop us adapteu, s’afegeix a l’encant de la vella escola del vehicle.
Malgrat el seu aspecte accidentat, el passeig del granader és sorprenentment refinat. Maneja bé els cops i el terreny irregular, i el tren motriu de BMW proporciona prou potència per manejar la conducció per ciutat i per carretera sense sentir-se lent. No és un vehicle de rendiment, però és prou capaç tant per a les aventures fora de la carretera com per a la conducció diària.

Capacitats fora de carretera: preparat per a qualsevol cosa

El rendiment tot terreny és on l’Ineos Grenadier realment brilla. Amb els seus diferencials de bloqueig, els canvis de gamma baixa i una gran distància al terra, aquest vehicle està dissenyat per afrontar terrenys accidentats. El Grenadier també ve amb pneumàtics tot terreny i rodes d’acer, que milloren encara més les seves habilitats tot terreny.
Una característica destacada és el porton posterior dividit. La porta més petita es pot obrir de manera independent, la qual cosa permet un fàcil accés a la càrrega sense haver d’obrir el porton posterior complet i pesat. Aquest disseny atent és perfecte per als aventurers que necessiten un accés ràpid al seu equipament. A més, la zona de càrrega és àmplia i quadrada, proporcionant molt espai per a l’equip. Els seients posteriors es pleguen per a més emmagatzematge, fent del Grenadier una opció pràctica per a aquells que necessiten transportar molts equips.

Conclusió: un vehicle de nínxol per a autèntics tot terreny

L’Ineos Granader no és per a tothom. És un vehicle nínxol adreçat a un tipus específic de comprador: algú que anhela els dies dels SUV utilitaris i resistents, però vol la fiabilitat i la potència de l’enginyeria moderna. Si trobeu que els SUV actuals són massa suaus i esteu disposats a sacrificar una mica de luxe i tecnologia per la capacitat tot terreny i un disseny clàssic, el Grenadier pot ser l’ajust perfecte.
Tot i que potser no té totes les campanes i xiulets d’altres SUV de gamma alta, el Grenadier ofereix alguna cosa que no tenen: autenticitat. És un vehicle que es manté fidel a les seves arrels fora de la carretera alhora que ofereix prou comoditat moderna per fer-lo habitable per a l’ús diari.
Per obtenir més informació i una visió més de prop de l’Ineos Grenadier, assegureu-vos de fer una ullada a aquesta revisió de vídeo en profunditat: Revisió Ineos Grenadier 2024: un SUV nou i antic de 80.000 dòlars.

Entrada similar