Suzuki SX4 2006-2010: un crossover únic que val la pena tenir en compte?

Introducció

El Suzuki SX4, llançat entre el 2006 i el 2010, combina l’estil tot terreny amb la pràctica sensibilitat familiar del hatchback. Disponible tant amb tracció a dues rodes com en quatre rodes, és un vehicle resistent i de bon preu que ofereix una experiència de conducció sorprenentment agradable. Desenvolupat conjuntament amb Fiat, el SX4 fusiona la fiabilitat japonesa amb un toc d’estil italià, fent-lo una opció atractiva i una mica poc convencional a la seva classe.

Disseny i estilisme: dissenyat per a la versatilitat

A primera vista, el Suzuki SX4 no crida “tot a terra”, però amb la seva distància al terra que coincideix amb la del Suzuki Grand Vitara més gran, està millor equipat per a terrenys més accidentats del que podríeu pensar. Tot i que no és un vehicle tot terreny, el SX4 sobresurt per manejar condicions meteorològiques difícils, cosa que el fa ideal per a climes impredictibles com el Regne Unit.
Les seves dimensions compactes li donen l’agilitat d’un hatchback familiar típic, però amb l’avantatge d’una alçada addicional i un aspecte més robust. El SX4 ofereix practicitat amb estil i ofereix un aspecte inspirat en els SUV sense la major part de competidors més grans com el Nissan X-Trail o el Land Rover Freelander.

Opcions del motor: equilibri entre potència i eficiència

El Suzuki SX4 inclou tres opcions de motor per als compradors del Regne Unit, cadascuna d’elles amb diferents preferències de conducció. El motor de gasolina d’1,6 litres d’entrada ofereix 107 cavalls de potència i pot accelerar de 0 a 60 mph en uns 10,8 segons, amb una velocitat màxima de 106 mph. És ideal per conduir a la ciutat i proporciona prou potència per a la majoria de les necessitats del dia a dia.
Per a aquells que busquen més parell, Suzuki ofereix dues opcions dièsel. El primer és un motor DDIS d’1,9 litres d’origen Fiat que ofereix 120 cavalls de potència i una mica més de grunyit, fent l’esprint de 0 a 60 en uns 11,2 segons. Aquest motor és una opció fantàstica si busqueu una mica més de potència de tracció, especialment per a la conducció o el remolc per carretera. La segona opció dièsel és una unitat Peugeot d’1,6 litres amb 89 cavalls de potència. Tot i que no és tan potent com el d’1,9 litres, destaca en l’economia de combustible, oferint un millor equilibri per a aquells que prioritzen l’eficiència per sobre de la velocitat.

Tracció integral: flexibilitat per a tots els terrenys

Suzuki ha equipat el SX4 amb un sistema de tracció integral disponible als seus models “Foregrip”. Aquest sistema funciona de manera similar al sistema Haldex que es troba en vehicles com el TT d’Audi. Quan les rodes davanteres comencen a relliscar, la potència es transfereix a les rodes posteriors per mantenir la tracció. El que diferencia el SX4 és la capacitat del conductor per controlar aquest sistema mitjançant tres modes diferents.
En la majoria de condicions de conducció, el SX4 funciona com un vehicle de tracció davantera estàndard, cosa que ajuda a estalviar combustible. Tanmateix, quan les coses es tornen relliscoses, el sistema s’ajusta automàticament per garantir l’estabilitat. En condicions especialment difícils, es pot activar el mode “bloqueig”, bloquejant els eixos davanter i posterior per a una tracció màxima fins a velocitats de 37 mph. Després d’això, el sistema torna a “Automàtic”, un mode de tracció total a temps parcial.
Tot i que això pot semblar complicat, el sistema funciona perfectament, oferint un enfocament de “configurar-lo i oblidar-lo” per a la conducció fora de carretera. Fins i tot si no teniu previst fer front a senders tot terreny difícils, el sistema afegeix confiança quan conduïu en condicions humides, nevades o gelades.

Interior i comoditat: senzill, pràctic i espaiós

Entra al Suzuki SX4 i trobaràs una cabina ben dissenyada, funcional i intuïtiva. El tauler de comandament és senzill, amb controls fàcils d’arribar i d’utilitzar. Tot i que els materials utilitzats poden no coincidir amb els dels competidors de gamma alta, l’interior se sent durador i ben muntat. Hi ha molt espai per als passatgers als seients davanters, tot i que l’espai per a les cames dels seients posteriors és una mica ajustat, cosa que podria ser un problema per als adults més alts.
L’espai del maleter del SX4, de 270 litres, és modest en comparació amb els seus rivals, però és suficient per a la majoria de necessitats diàries, com ara queviures o algunes bosses de cap de setmana. Si abaixeu els seients posteriors, podeu ampliar la zona de càrrega per a articles més grans, però pot quedar curt si busqueu un vehicle amb abundant emmagatzematge.

Experiència de conducció: divertida i econòmica

A la carretera, el Suzuki SX4 és tan silenciós i compost com qualsevol hatchback familiar convencional. El motor de gasolina d’1,6 litres proporciona molta potència per a la conducció per ciutat i per carretera, i el seu maneig sensible el converteix en un cotxe agradable de conduir. Tanmateix, si teniu l’oportunitat de provar el motor dièsel d’1,9 litres, notareu immediatament la potència extra que ofereix, sobretot en avançar o pujar turons pronunciats. Això fa que sigui la millor opció per a aquells que necessiten una mica més de múscul sota el capó.
El consum de combustible també és un punt fort per al SX4. El motor de gasolina d’1,6 litres ofereix al voltant de 41 milles per galó, mentre que el dièsel d’1,9 litres aconsegueix 45 mpg. El més destacat aquí és el dièsel d’1,6 litres, que compta amb un impressionant 53 mpg en cicle combinat, el que el converteix en la millor opció per als conductors que busquen minimitzar els costos de combustible. A més, les emissions de CO2 són competitives, ja que el dièsel d’1,6 litres registra només 139 grams per quilòmetre de CO2, en comparació amb els 166 grams per quilòmetre de la gasolina.

Relació qualitat-preu: assequible i fiable

Pel que fa als preus, el Suzuki SX4 es troba entre els 10.000 i els 15.000 £, cosa que el converteix en una proposta de valor forta en comparació amb els hatchbacks familiars similars. El SX4 ofereix més versatilitat que el vostre hatchback típic, sobretot si opteu pel model Foregrip amb tracció total. Amb llantes d’aliatge, extensions d’arc de rodes, plaques antideslizants i senyals d’estil més resistents, el model Foregrip val la pena la inversió addicional si teniu previst aventurar-vos fora del camí trillat.
El SX4 de Suzuki també manté bé el seu valor, amb una taxa de retenció estimada del 46% després de tres anys. Això és especialment impressionant per a un vehicle d’aquest rang de preus, el que significa que obtindreu un retorn sòlid de la vostra inversió quan sigui el moment de vendre-lo o comerciar-lo.

Conclusió: una opció intel·ligent per als conductors que en volen més

Si busqueu alguna cosa diferent en un cotxe familiar, el Suzuki SX4 és una opció atractiva. Ofereix la practicitat d’un hatchback convencional amb l’avantatge afegit d’un estil inspirat en els SUV i la capacitat de tracció integral. Tant si necessiteu una mica més d’espai del que ofereix el Suzuki Swift com si esteu avorrits amb les opcions habituals de berlines familiars, el SX4 ofereix quelcom fresc i emocionant.
Per a aquells que considerin la versió amb tracció a les quatre rodes, el SX4 destaca com un dels pocs cotxes del seu rang de preus que ofereix aquesta característica. Fins i tot si us quedeu amb el model de tracció a dues rodes, encara us impressionarà la seva combinació d’estil, comoditat i eficiència de combustible. Recentment vaig trobar algú que va compartir la seva experiència positiva amb el SX4, la qual cosa va consolidar encara més la meva opinió sobre aquest vehicle. Si estàs interessat en aprendre més, fes una ullada a aquesta ressenya completa: Revisió detallada de Suzuki SX4 a>.

Entrada similar